Finnish Open Cup 2018

• Time to read 2 minutes
Finnish Open 2018

Hämeenlinnan Karateseuran nuoret lupaukset Ella Nylund ja Aino Roine ottelivat kaksoisvoiton lauantaina Epoossa käydyssä Finnish Open Cupissa tyttöjen U14, -50kg sarjassa. Seuran menestystä täydensivät Luna Minne voittamalla U12 tyttöjen kata sarjan. Jimi Mantere otteli hopealle U12, +42kg sarjassa, myös Niko Mantere voitti U21 sarjan kultaa vastustajan luovutettua ottelun. Seuran kaikki kilpailijat sijoittuivat neljän parhaan joukkoon omissa sarjoissaan.

Tämän vuoden Finnish Open Cup keräsi noin 250 kilpailijaa 10 maasta, mukana myös joitakin kovia nimiä, jotka olivat valmistautumassa viikonpäästä alkavaan K1 kilpailusarjaan. Viikon päästä Berliinin Premier liigan kilpailuilla alkava K1 sarja toimii osaltaan myös karsintana vuoden 2020 Olympialaisiin.

Päivä alkoi kata eli liikesarja kilpailuilla, jossa heti ensimmäisenä tatamille pääsi Luna Minne. Minne voitti ensimmäisessä ottelussaan Oulun Karateseuran Oona Jylhänkangaksen 5-0 sekä toisessa ottelussaan Seitokain Onerva Alatalon 4-1.

Tyttöjen U14, -50kg sarjassa Ella Nylund aloitti voitamalla Seitokain Ainoliisa Alatalon 3-0, seuraavalla kierroksella vastassa ollut Venäjän Ahutina Olesay joutui taipumaan Nylundille pistein 7-2 ja Nylund eteni näin finaaliin. Toisessa lohkossa Aino Roine pääsi arvalla toiselle kierrokselle, jossa kohtasi Oulun Karateseuran Annukka Jylhänkankaan. Roine vei ottelun pistein 1-0 ja eteni myös finaaliin. Seuratovereiden välisessä finaalissa voiton vei Nylund pisteillä 3-1.

Tyttöjen U14, +50kg sarjassa Ilona Haakana otteli myös pronssiotteluun, sijoittuen tällä kertaa neljänneksi. Haakana voitti ensimmäisen ottelunsa Seitokain Pipsa Suoraniemeä vastaan tuomariäänin 5-0. Toisessa ottelussa Ruotsin Sofia Engman oli parempi ja eteni finaaliin, joten Haakana otteli seuravaksi pronssiottelupaikasta Oulun Karateseuran Selina Heikkistä vastaan. Haakana voitti ottelun ja eteni pronssiotteluun. Pronssiottelussa voiton vei Mätsälän Karaten Katariina Korkee.

Poikien U12 +42kg sarjassa Jimi Mantere otteli Budokwain Vikram-Veikko Banaulikeriä vastaan. Erittäin tiukka ottelu päättyi tasapisteisiin, ja tuomariäänestykseen, jossa Banauliker vei voiton 4-1. Poikien U12, -42 kg sarjassa Oskari Seppälä kohtasi ensimmäisessä ottelussaan sarjan voittaneen Ruotsin Måns Edmanin, häviten tiukan ottelun niukasti 4-3. Seuraavana vastassa oli Seitokain Amir Benijja, joka voitti ottelun 5-0 ja jouduttuaan taipumaan vielä kolmannen ottelun Viron Mikk Teinlumia vastaan 1-0 Seppälä sijoittui sarjan neljänneksi.

Poikien U18, -76 sarjassa Maximiliam Ollila sai vastaansa heti kovan vastustajan Venäjältä. Valeriy Kosenkov voitti ottelun 3-0, mutta tämän edettyä finaaliin Ollila pääsi vielä keräilemään pronssiottelupaikasta. Keräilyottelu Ylöjärven Shotokanin Miikka Salosta vastaan päättyi pistein 3-1 Maximiliamille ja näin edessä oli pronssiottelu. Pronssiottelussa vastassa oli Kuopion Karateseuran Eetu Tuovinen. Tuovinen sai otettua ottelussa ensimmäisen pisteen. Ollila tasoitti tilanteen, mutta ottelun päätyttyä tasapisteisiin voitto meni ensimmäisen pisteen edulla Tuoviselle ja näin Ollilan sijoitus tällä kertaa neljäs.

Niko Mantere aloitti tämän kertaisen kilpailu-urakkansa miesten -84 kg sarjassa. Ensimmäinen vastustaja oli Venäjän Zurab Gabelia. Gabelia voitti ottelun 4-1, Mantere jäi odottamaan keräilymahdollisuutta. Venäläisen edettyä finaaliin, tämä aukesikin ja Mantere pääsi ottelemaan Imatran Kusankun Arttu Venäläistä vastaan. Niko voitti tämän ottelun 4-0 ja eteni pronssiotteluun. Pronssiottelussa vastassa oli Ruotsin Majdi Becher, joka vei pronssin 1-0 päättyneessä ottelussa ja Mantereen sijoitus siis neljäs. Seuraavaksi edessä oli U21, -84 kg sarja, jossa vastassa oli Renshinkanin Björn Kulovuori. Kulovuoren kuitenkin luovutettua ottelun, Mantere vei tämän sarjan voiton. Päivän viimeisenä sarjana oli vielä miesten avoin painoluokka. Tässä sarjassa ensimmäisenä vastustajana oli Sportskaraten Aaro Tuominen. Tuominen voitti ottelun 2-0, mutta hänenkin tiensä päätyttyä karsintakierroksilla, Mantereelle ei auennut paikkaa enää jatko-otteluihin. Sarjan voitto meni Ecuadoriin Mina Franklinille.