Mantere ja Nylund Suomen mestareita

Ella

Ella Nylund, 3 pistettä. Kuva: Sami Iivonen

Niko

Hämeenlinnan Karateseura sai kaksi uutta Suomen mestaria Ella Nylundin (U14 -45kg) ja Niko Mantereen (U21 +75kg)otellessaan sarjoissaan kultaa. Karateseuran pieni viiden hengen joukkue oli myös koko kilpailujen seitsemänneksi paras seura kahdenkymmenenseitsemän seuran joukosta jokaisen seuralaisemme tuodessa kilpailuista mitalit.

Lauantaina 14.4 Lohjalla käydyissä kilpailuissa seuramme edusti Ilona Haakana, Ella Nylynd, Maximiliam Ollila, Björn Kulovuori sekä Niko Mantere.

Niko Mantere pääsi arvalla suoraan toiselle kierrokselle sarjassa U21 +75kg. Toisella kierroksella Mantere kohtasi Sportkaraten Mikko Remeksen. Mantereen otettua ottelussa johdon Remes joutui ottamaan takaa-ajossaan virheitä jotka johtivat hylkäykseen. Finaali ratkaistiin Hämeenlinnan Karateseuran kilpailijoiden kesken, kun toisesta lohkosta Björn Kulovuori kukisti ensimmäisellä kierroksella Renshin-Kanin Lalli Nurmen ja semifinaalissa Kirkkonummen Dan Larssenin. Finaalissa Mantere otti ottelun ensimmäisen pisteen ja siirtyi johtoon. Kulovuori vielä tasoitti pisteet, mutta oli ensimmäisen pisteen edun vuoksi takaa-ajoasemassa. Remeksen lailla Kulovuori syyllistyi ulosajoon johtaneisiin virheisiin ja näin Mantereelle Suomenmestaruus ja Kulovuorelle hopeaa.

Miesten avoimessa sarjassa Mantere kohtasi Renshin-Kanin Lalli Nurmen, joka voitti ottelun pistein 3-1. Nurmen taisteltua itsensä finaaliin avautui Mantereelle vielä mahdollisuus pronssiin keräilyjen kautta. Ensimmäisessä keräilyottelussaan Mantere otti ensimmäisen voiton Helsingin Harri Kuisminista pistein 2-0 ja pronssiottelussa Mantere kohtasi Nurmijärven Tuomas Suur-Inkeroisen, joka vei pronssin pistein 2-0 ja jätti Mantereen sijalle 4.

Ella Nylund kohtasi sarjansa U14 -45kg ensimmäisellä kierroksella Sportkaraten Emilia Linin. Otteluvoiton pistein 3-1 myötä Nylund  eteni semifinaaliin, jossa vastaan asettui Lahden Karaten Nea Lehtinen. Finaalipaikka Nylundille ratkesi pistein 3-2. Finaalissa Nylund kohtasi Mäntsälän Isabella Koskisen. Finaalin päätyttyä pisteisiin 3-1 Ella Nylund pääsi juhlimaan ensimmäistä Suomen mestaruuttaan.

Miesten +75kg sarjassa Björn Kulovuori kohtasi jälleen Renshin-Kanin Lalli Nurmen, joka vei ottelun tällä kertaa pistein 8-2. Keräilyissä Kulovuori kukisti Kirkkonummen Dan Larssenin pistein 6-1 ja eteni pronssiotteluun. Toisessa lohkossa Mantere kohtasi Renshin-Kanin Oskari Rajalan, joka vei ottelun voiton ja finaalipaikan pistein 3-0. Mantere kohtasi keräilyotteluissa jälleen Mikko Remeksen, joka vei tällä kertaa pronssiottelupaikan pistein 2-1. Näin Kulovuori sai vastaansa Remeksen ja sarjan pronssimitali Kulovuorelle pistein 3-2.

Maximiliam Ollila eteni arvalla suoraan toiselle kierrokselle sarjassaan U18 +68kg. Toisella kierroksella Ollila kohtasi Ylöjärven Miikka Salosen, joka voitti ottelun pistein 3-2. Pronssiottelussa Ollila kohtasi Kuopion Eetu Tuovisen. Ollilan otettua ottelusta voitto 2-1 palkittiin Ollila SM kolmosena.

Ilona Haakana kisasi sarjassa U14 +50kg ja sai ensimmäisellä kierroksella vastaansa Porin Mevlute Sarginin. Sarginin vietyä ottelu ja finaalipaikka pistein 4-0 pääsi Haakana pronssiotteluun. Pronssiottelussa Haakana kohtasi Tapanilan Erän Hanan Lafghanin, jonka Haakana voitti ensimmäisen pisteen edulla tasapistetilanteessa 1-1. Näin Haakanalle ensimmäisistä SM kilpailuistaan tuloksena pronssia.