Björnille kultaa Sofian K1 Youth League kilpailusta

• Time to read less than 1 minute
björn
Max

Hämeenlinnan Karateseuran Björn Kulovuori otteli lauantaina kultaa Bulgarian Sofiassa järjestetyssä nuorten K1 kilpailussa. Hämeenlinnan Karateseurasta kilpailuun osallistui myös Maximiliam Ollila, Suomesta mukana oli kahdeksan kilpailijaa. Youth League kilpailuissa kilpaillaan U14, U16 ja U18 ikäluokissa, Sofian kilpailuissa osallistujia oli yli 1800.

Kulovuori otteli U18, +76kg sarjassa. Ensimmäisessä ottelussaan hänellä oli vastassa Venäjän Mikhail Ponomarenko. Björn voitti ottelun 6-2.

Toisella kierroksella vastassa oli Englannin Brandon Carr,jonka Björn voitti jo ennen täyttä aikaa puhtaasti 8-0. Uuden Seelannin Raukawa Jeffriestä Björn otti 1-0 voiton edeten lohkon finaaliin.

Lohkofinaalissa kukistui Venäjän Daniil Kamyshov 1-0. Semifinaalissa vastassa oli toisen lohkon voittaja, Kroatian Igor Vrban, joka kuitenkin joutui luovuttamaan ottelun loukkaannuttuaan edellisessä ottelussa.

Finaalissa Björn kohtasi Turkin Ferhat Demirin. Björn haki heti alkuun johtoaseman ja sai johdon pidettyä loppuun asti vaikka turkkilainen onnistui hakemaan tasoituksen. Ottelu päättyi pistein 6-6, Björnille voitto ensimmäisen pisteen edulla.

Maximiliam Ollila otteli sarjassa U18, -76 kg. Maxilla ensimmäisenä vastustajana oli Kazakstanin Kemelbek Kablanbek. Kazakstanilainen voitti ottelun 3-0, hän kärsi kuitenkin tappion finaaliin edenneelle ja sarjan lopulta voittaneelle Venäjän Maxim Gayvoronskille, joten Maxille ei auennut enää jatkopaikkaa keräilyissä.