Karate aikuiset, 14-vuotiaat ja vanhemmat

Nelli Mantere

Ari Välitalo

Kenelle
Karatea aikaisemmin harrastamattomille tytöille ja pojille sekä naisille ja miehille.
Ikäsuositus
yli 14-vuotiaat
Ennakkovaatimukset ja rajoitukset
Ei taidollisia ja fyysisiä ennakkovaatimuksia. Tarttuvat iho-, veri ja muut sairaudet, jotka voivat tarttua harjoitustilanteessa estävät osallistumisen.
Harjoitusmäärät
Suositeltu harjoitusmäärä ryhmälle on 1-2 kertaa viikossa. Yhden harjoituksen kesto on 1,5 tuntia.
Vaaditut varusteet

Harjoitusasusteeksi käy esimerkiksi verryttelyhousut ja t-paita tai muu hyvin liikkumisen mahdollistava asu. Harjoittelu tapahtuu avojaloin. Kurssin aikana hankitaan karatepuku yleensä seuran yhteistilauksena. Myös käytettynä tai itse hankittu karate- tai judopuku käy valkoisen vyön kanssa.

Maksut ja sisältö

Maksuton lajikokeilu syyskuun ajan (8 harjoitusta)

Kurssimaksu 90€, eräpäivä 30.9. Hinta sisältää;

• Harjoitukset
  • Graduointimaksu, keltainen vyö.
  • Seuran perustoiminnan tapahtumat kuten esimerkiksi pikkujoulut.
  • Hämeenlinnan Karateseuran jäsenkortin.
Maksutavat
Laskua vastaan seuran tilille. Smartum Liikunta- ja Kulttuurisetelit. Sporttipassi. Tyky- Kuntoseteli ja Tyky-Kuntoseteli+. Hämeenlinnan Karateseuran lahjakortti.
Välilliset kulut
  • Suomen Karateliiton lisenssi tai lisenssivakuutus (jos ainoastaan lisenssi, niin harrastajan tulee hankkia kamppailulajien harjoittelun kattava tapaturmavakuutus!).
  • Hankintahinta, karatepassi+2 passi- / koulukuvaa.
  • Hankintahinta, karatepuku.
  • Hankintahinta, keltainen vyö

Valinnaiset kulut;

• Hankintahinta, seuratekstiilit reput ja muut tuotteet.
  • Perustoiminnan ulkopuoliset tapahtumat, kuten Laser Zone ja muut virkistystilaisuudet.
Ryhmän tavoitteet
Ryhmän ylenen tavoite on innostaa ryhmäläiset liikkumaan monipuolisesti, tarjota uuden oppimisen ja onnistumisen kokemuksia hyvässä hengessä.
-Lajitaitotavoitteet
Karaten perustaitojen oppiminen siten, että lajin monipuolinen harrastaminen (itsepuolustus, kilpailu tai vyöarvoissa eteneminen) on jatkossa mahdollista. Kurssin aikana harrastajalle muodostuu käsitys toimimisesta erilaisissa itsepuolustustilanteissa.
Kurssin aikana suoritetaan karaten keltainen vyö (5.kyu).
-Muut tavoitteet
Kurssin aikana kehitetään peruskuntoa, liikkuvuutta sekä keskivartalon hallintaa ja voimaa yksilölliset rajoitteet huomioiden mm. erilaisten kehonpainoharjoitteiden avulla.
Tavoitteiden seuranta
Ryhmän toimintaa ohjaa kausisuunnitelmat, joiden toteuttamista ryhmän valmentajat seuraavat säännöllisesti ja jota muutetaan ryhmän tarpeiden mukaisesti.
Ilmoittautuminen ja aloitus
Ilmoittautuminen tapahtuu seuran MyClub palvelun kautta. Ryhmä täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ryhmän maksimikoko on 20 henkeä. Ilmoittautuminen jonoon on mahdollista.
Kenelle
Aikaisemmin vähintään karaten keltaisen vyön suorittaneille.
Ikäsuositus
yli 14-vuotiaat
Ennakkovaatimukset ja rajoitukset
Harjoitusmäärät
Suositeltu harjoitusmäärä ryhmälle on 1-5 kertaa viikossa riippuen henkilökohtaisista tavoitteista ja aikataulusta. Yhden harjoituksen kesto on 1,5 tuntia.
Vaaditut varusteet

Karatepuku sekä oman vyöarvon mukainen vyö.

Maksut ja sisältö

130€, sisältää vuoden harjoittelun (tammikuusta joulukuuhun).

Hinta sisältää;

• Seuran perustoiminnan tapahtumat
  • Seuran jäsenkortin

Harjoittelun kevät- ja syyskausilla;

• 2kert. /vko. Perusharjoitus
  • 1kert. / vko. ottelutekniikkaharjoituksen
  • 1kert. /vko. Kataharjoituksen
  • 1kert. / vko. Vapaaharjoitusvuoron (vuorolla ei ole säännöllisesti valmennusta)

Harjoittelun kesäkaudella;

• 2kert. /vko. perusharjoitus
  • 1kert. / vko. Oheisharjoituksen
Maksutavat
Välilliset kulut
  • Suomen Karateliiton lisenssi tai lisenssivakuutus

• Graduointimaksut, kauden aikana suoritetuista vyökokeista peritään graduointimaksu, joka on 10-25€ suuruinen.
  •  Hankintahinta, toimintakauden aikana suoritetut vyöt, 10€

Valinnaiset kulut

• Hankintahinta, käsi- ja jalkasuojat, hammas-, ala- ja rintasuojat
  • Hankintahinta, seuratekstiilit sekä muut seuravarusteet
  • Perustoiminnan ulkopuoliset tapahtumat (esim. Laser Zone)
Ryhmän tavoitteet
-Lajitaitotavoitteet
Perusharjoitusten tavoite on mahdollistaa harrastajien eteneminen vyöarvoissa oman vyöryhmän mukaisesti. Ryhmäläiset pystyvät tarvittaessa soveltamaan karaten lajitaitoja erilaisissa uhkatilanteissa ja pystyvät mitoittamaan oman voimankäyttönsä uhkan mukaisesti.
-Muut tavoitteet
Ryhmän harjoituksissa kehitetään ja ylläpidetään peruskuntoa, liikkuvuutta sekä keskivartalon hallintaa ja voimaa yksilölliset rajoitteet huomioiden mm. erilaisten kehonpainoharjoitteiden avulla.
Tavoitteiden seuranta
Ryhmien toimintaa ohjaa kausisuunnitelmat, joiden toteutumista ja ryhmän valmentajat seuraavat säännöllisesti. Lajitaitojen kehittymistä seurataan vyökokein, joista harrastajalle annetaan henkilökohtainen palaute oman kehityksen tueksi.
Ilmoittautuminen ja aloitus
Alkeiskurssin suorittaneille ja seuran vanhoille harrastajilta ei edellytetä erillistä ilmoittautumista.