Olet täällä

Juniorit

Hämeenlinnan Karateseuran juniorit on jaettu kahteen ikäryhmään, Ninjoihin (7-9 vuotiaat) ja Samuraihin (10-14 vuotiaat). Näin voimme suunnitella kullekin ikäkaudelle sopivia harjoituksia. Harjoitusten sisällä tehdään myös tarpeen mukaan jakoa vyöarvon mukaan. Junioreiden harjoitukset ovat samanaikaisesti, mutta koska käytössämme on kolme salitilaa jokainen ryhmä toimii omassa tilassaan omien ohjaajiensa kanssa.

Harjoitusten sisältö

Harjoituksissa on tärkeää olla hauskaa, mutta niiden tulee myös liikuttaa lasta. Tämän vuoksi pyrimme siihen että harjoituksissa ohjaaminen olisi mahdollisimman lapsilähtöistä ja usein harjoittelemme asioita etenkin pienempien junioreiden kanssa leikinomaisesti. Karatetaitojen lisäksi teemme jokaisessa harjoituksessa erilaisia tasapaino, koordinaatio, nopeus ja reaktio harjoitteita sekä harjoittelemme myös perusliikkumistaitoja kuten kuperkeikkoja, kärrynpyöriä jne. Kaiken ohessa myös sosiaaliset taidot kehittyvät. Leikinomaisuudesta huolimatta pidämme kiinni sääntöjen noudattamisesta. Alkeiskurssin tärkeä tavoite onkin salisääntöjen opettaminen, siten että jatkossa harjoittelu on turvallista ja kaikille mukavaa. Olemme mukana myös Nuoren Suomen Operaatio Pelisäännössä, jokainen ryhmä tekee siis lisäksi omat pelisääntönsä; lapset omansa ja vanhemmat sekä ohjaajat omansa. Juniorit etenevät lajissa omien juniorivyökoevaatimustensa mukaisesti, toisinsanoen jokaiselle vyöarvolle on määritelty tekniikat, joita tulisi osata vyökokeessa. Tekniikat ovat samoja kuin aikuisilla, mutta junioreilla yhteen kokeeseen tulee vähemmän asioita kuin aikuisilla ja suoritustasossa huomioidaan juniorin ikä.

Kilpaileminen

Kilpaileminen ei karatessa ole pakollista. Alkeiskurssin jälkeen kiinnostuneilla on kuitenkin mahdollisuus päästä kokeilemaan kilpailemista juniorikilpailuissa, joita järjestetään Suomessa muutaman kerran vuodessa. Hämeenlinnan Karateseura järjestää kaksi kertaa vuodessa Kokoro Cup-kilpailun, jossa omien junioreidemme on hyvä käydä hakemassa ensimmäiset kilpailukokemuksensa ilman pitkiä kilpailumatkoja. Mikäli kilpaileminen kiinnostaa enemmän, on yli kymmenenvuotiailla keltavöisillä mahdollisuus osallistua kilparyhmän harjoituksiin. Otteluryhmä kokoontuu kerran viikossa karaten maailmanmestarin Sari Laineen valmentamana.

Muu toiminta

Harjoitusten lisäksi junioreille järjestetään syksyllä ja keväällä yöleiri, sekä satunnaisemmin muita koko seuran tapahtumia, joihin myös perheet ovat tervetulleita.