Olet täällä

Karate

Karate on monipuolinen kamppailu- ja urheilulaji, jossa harrastaja voi nykyään valita itselleen parhaiten sopivan harrastustavan sekä asettaa itselleen mieleisensä tavoitteet riippuen siitä, haluaako keskittyä kunnon kohotukseen ja ylläpitämiseen, kilpaurheiluun tai vain hyvän itsepuolustustaidon hankkimiseen. Hyvässä seurassa karate on tätä kaikkea!

Karate on myös laji, jossa harrastajalla on mahdollisuus mitata omaa kehitystään vyöjärjestelmällä, jossa vyön väri kuvastaa omaa kehittymistä. Vyön värin tummuessa on myös muodostunut tavaksi välittää opittuja tietoja vähemmän harjoitelleille. Tämä onkin loistava mahdollisuus saada kokemusta ohjaus- ja opetustoiminnasta, mistä on varmasti monenlaista apua niin työ- kuin myös opiskelumaailmassa.

Suuren liikuntatutkimuksen 2005-2006 mukaan karate on suomen suosituin budolaji. kaikista kamppailulajeista ainoastaan nyrkkeily on harrastajamäärissään karaten edellä.

Seurassamme harjoiteltava karaten tyylisuunta on Wadoryu. Sana Wadoryu voidaan kääntää rauhan tieksi. Tyylisuunnan perustajan ju-jutsutausta näkyy tyylisuunnassa kaato, lukko ja hallintatekniikoiden harjoittelussa.