Mantere taisteli neljännelle kierrokselle Itävallan K1 kisassa

• Time to read 1 minute
Niko

Hämeenlinnan Karateseuran Niko Mantere otteli sunnuntaina Salsburgin Karate1, serie A kilpailussa lohkonsa semifinaaliin miesten -84kg sarjassa. Suoritus oli todella kova vasta 18 vuotiaalta Mantereelta joka vastasi sunnuntain parhaasta suomalaissuorituksesta yhdessä Lahden Karaten Joni Kolarin kanssa molempien taisteltua itsensä sarjojensa neljännelle kierrokselle (sarjavoittoon vaadittiin seitsemän voittoa).

Kilpailuihin osallistui ennätysmäärä 1596 kilpailijaa 88 maasta. Pelkästään Mantereen sarjassa oli 133 kilpailijaa 48 maasta. Tokiossa 2020 käytävien olympialaisien karsinnat alkavat syksyllä ja parhaan lähtökohdan saamiseksi karsintoihin WKF ranking pisteiden kerääminen on nyt käynnissä ja tämä näkyy Karate1 kilpailujen osallistujamäärissä ympäri maailmaa.

Suomen 11 hengen joukkueen parhaasta suorituksesta vastasi Euran Karaten Emma Aronen, joka voitti pronssia -60kg sarjassaan. Suomen joukkue otti kilpailuissa yhteensä 14 otteluvoittoa mikä kertoo myös kotimaisen kilpakaraten vahvistumisesta kansainvälisellä tasolla.

Mantere otti sarjassaan -84kg ensimmäisellä kierroksella selkeän voiton Ruotsin Niklas Weimerista pistein 6-2.

Toinen kierrosvoitto ratkesi yhtä selvin lukemin, myös 6-2 Mantereelle Sveitsin Fabio Vozzaa vastaan.

Kolmannella kierroksella vastassa oli Italian Andrea Bartolomei, joka pääsi ottelussa johtotilanteeseen otettuaan kaksi pistettä, mutta Mantere teki viime sekunneilla kolmen pisteen arvoisen takakiertopotkun vieden ottelun voiton 3-2.

Lohkon semifinaalissa Mantereella oli vastassa Serbian Vladimir Brežančič. Tasaisen ottelun ainoat pistesuoritukset nähtiin kolmen minuutin ottelun viimeisen kahdeksan sekunnin aikana. Ottelu päättyi serbialaisen voittoon pistein 2-0.

Serbilainen voitti seuraavan poolifinaalin mutta hävisi sarjan finaalipaikan Ukrainan Andriy Toroshankolle ensin johdettuaan tätäkin ottelua. Näin siis Mantereelle ei keräilypaikkaa.

Mantere oli saavutukseensa itse tyytyväinen. Tavoitteena oli hakea kovasta sarjasta otteluvoittoja ja pistesuorituksia, joten tavoitteeseen päästiin. Tämä oli kevään viimeinen serie A tason kilpailu.

Mantere jatkaa urakointia seuraavaksi Slovakian Grand Prix kilpailuissa ensi viikonloppuna, kilpailuun lähtee Hämeenlinnan Karateseurasta myös Maximiliam Ollila ja Björn Kulovuori.