Karateseura avasi kevään kisakauden menestyksekkäästi

• Time to read less than 1 minute
Max & Niko
Oskari
Sofia, Nika, Luna
Jimi

Hämeenlinnan Karateseura aloitti kevään kisakauden kullalla, hopealla ja neljällä pronssilla kansainvälisessä alle 21 vuotiaiden HEL Open karatekilpailussa Helsingissä viikonloppuna.

Kultamitalin Hämeenlinnaan otteli Oskari Seppälä alle 14-vuotiaiden -45kg: sarjassa. Ensimmäisessä ottelussaan Seppälä sai vastaansa Sportkaraten Eetu Hannukaisen jossa Seppälän lyönnillä ottama piste jäi ainoaksi  ja ratkaisi suoraan finaalipaikan Seppälälle. Finaalissa toisesta lohkosta vastaan Seppälä sai Renshin-Kanin Wille Walldenin. Erittäin tiukka ottelu päätyi tasapisteisiin, mutta tuomarit äänestivät ottelun voittajaksi Seppälän lipuin 5-0.

Alle 21-vuotiaiden +75kg miesten sarjassa kilpaili Karateseuran Niko Mantere ja Maximiliam Ollila. Mantere pääsi luovutuksella toiselle kierrokselle Ruotsalaisen kisaajan peruutettua osallistumisensa ja kohtasi suoraan seimifinaalissa Sportskaraten Antti Tuomisen. Vielä peruskuntokaudella harjoitteleva Mantere otti ottelussa ratkaisevan pisteen etukäden lyönnillä ja säilytti johtoasemansa ottelun loppuun. Toisessa lohkossa Ollila kohtasi Björn Kulovuoren mutta joutui hyvästä ottelusta huolimatta tyytymään 2-4 tappioon. Näin Kulovuori finaaliin ja Ollila keräilyihin. Finaalissa myös Mantere selvästi paremmasta otteluvireestään huolimatta koki lopulta 1-3 pistein tappion ja näin tuloksena sarjasta hopeaa. Ollila kohtasi keräilyottelussaan Tampereen Shotokanin Mauricio Laakson, jonka Ollila kukisti pistein 5-0. Pronssiottelussa Ollila kukisti Sportkaraten Antti Tuomisen 6-0 pistein ja näin sarjan pronssi Ollilalle.

Karateseuran mitalisaldoa kasvatti vielä pronssimitaleilla Jimi Mantere alle 14-vuotiaiden +55kg sarjassa, Luna Minne alle 14-vuotiaiden katasarjassa sekä  Nika Kuusi alle 12-vuotiaiden katasarjassa.