Syyskauden kilpailukausi käyntiin Helsinki Openissa

ella
luna
max

Karateseura aloitti syksyn kilpailukauden vahvasti Helsinki Karate Openissa. Seuran kahdeksan henkinen joukkue toi syyskauden kansainvälisestä avauskilpailusta kolme kultaa, kolme hopeaa sekä yhden pronssin.

Niko Mantere voitti miesten alle 84kg sarjan kukistamalla Ruotsin Josef Berglezin tiukassa ottelussa pistein 1-0. Sarjavoiton Mantere ratkaisi voittamalla Helsingin Renshin-Kania nykyään edustavan Björn Kulovuoren pistein 5-0.

Mantere otti osaa myös miesten avoimeen sarjaan, mutta ilman sijoitusta.

Ella Nylund kilpaili alle 14-vuotiaiden alle 45kg ottelusarjassa, jossa voitto Oulun Karateseuran Annukka Jylhänkankaasta pistein 5-0 avasi Nylundille paikan finaaliin. Finaaliin Nylundin vastaan asettui Helsingin Sportkaraten Emilia Lin, joka joutui taipumaan pistein 2-0 ja näin kulta Hämeenlinnaan.

Kolmannen kultamitalin toi alle 12-vuotiaiden B katasarjassa kilpaillut Luna Minne, joka voitti finaalissa Helsingin Seitokain Aleksandra Meyken puhtaasti lipuin 3-0.

Alle 18-vuotiaiden alle 76kg sarjassa kilpaileva Maximiliam Ollila aloitti sarjansa Kuopion Eetu Tuovista vastaan. Ottelun päätyttyä pistein 3-2 Ollilan voittoon sai toisesta lohkosta finaaliin edennyt Viron Nikita Sokolov vastaansa Ollilan. Erittäin vahvasti otellut Sokolov vei sarjavoiton pistein 4-0 ja näin Ollilalle sarjastaan tulokseksi hopeaa.

Ollila otteli myös ikäluokkansa avoimessa sarjassa, jossa ensimmäisenä vastassa ollut Viron Tiago Golub kukistui pistein 5-1. Finaaliin Ollila sai jälleen vastaansa Viron Sokolovin, mutta ei pystynyt parantamaan tulostaan. Näin Ollilalle kilpailusta toinen hopea tällä kertaa pistein 5-0.

Ilona Haakana kilpaili alle 14-vuotiaiden yli 50kg sarjassa, jossa edettyään finaaliin luovutusvoitolla Seitokain Pipsa Suoraniemi oli parempi pistein 4-1 ja näin jätti Haakanan hopealle.

Alle 12-vuotiaiden avoimessa sarjassa kilpaileva Jimi Mantere eteni arvalla toiselle kierrokselle, jossa Mantere kohtasi Latvian Halis Savickisin. Savichis vei otteluvoiton pistein 2-0 ja eteni finaaliin. Näin Mantere pääsi keräilyjen kautta pronssiotteluun, jossa Seitokain Amr Benijja hävisi ottelun ennen täyttä aikaa syyllistyttyään kiellettyihin suorituksiin.

Kilpailupäivän aloitti joukkueen nuorimmat kisaajat Sofia Purhonen ja Aada Roine, jotka kilpailivat alle 10-vuotiaiden katasarjassa. Tällä kertaa hyvästä yrityksestä kumpikaan ei kuitenkaan yltänyt mitalisijoille.