Karateseura menestyi Kuopiossa

• Time to read less than 1 minute
Ella
Sofia

Hämeenlinnan Karateseuran joukkueeseen kuuluivat Maximiliam Ollila, Ella Nylund ja Sofia Purhonen, jotka kaikki ottelivat mitaleille sarjoissaan.

Vasta 16 vuotias Maximiliam Ollila otteli hopealle miesten -75 kg sarjassa sekä oman ikäluokkansa, U18, avoimessa painoluokassa.

Miesten -75 kg sarjassa Ollila kohtasi ensimmäisessä ottelussaan Ylöjärven Shotokanin Miska Salosen. Ollila loukkaantui ottelussa lievästi ja joutui luovuttamaan ottelun. Hän pysty kuitenkin jatkamaan seuraavaan otteluun, jossa voitti Ylöjärven Shotokanin Nuutti Vuoren 5-3. Kolmannessa ottelussa vastassa oli isäntäseuran, Kuopion Karateseuran Eetu Tuovinen, jonka Ollila voitti 3-2. Budokain Francesco Deloronzo joutui luovuttamaan kilpailun kesken loukkaantumisen vuoksi, joten ottelu häntä vastaan tuomittiin myös Ollilan voitoksi. Ollilan ja Salosen otteluvoittojen ollessa tasan, sarjan voitto ratkesi suorituspisteillä Saloselle, Ollilan sijoittuessa hopealle. Pronssi sarjasta meni Tuoviselle.

U18 avoimessa painoluokassa Ollila pääsi arvalla suoraan toiselle kierrokselle. Ensimmäisessä ottelussaan hän voitti jälleen Kuopion Karateseuran Eetu Tuovisen edeten finaaliin. Finaalissa vastassa oli Sportskaraten Johannes Korpela. Erittäin tiukka ottelu päättyi Korpelan 5-4 voittoon.

Tyttöjen U14, -45 kg sarjassa Ella Nylund otteli pronssille. Nylund voitti ensimmäisen ottelunsa Oulun Karateseuran Annukka Jylhänkangasta vastaan 5-4. Toisessa ottelussa Nylund otti 4-0 voiton Sportskaraten Sonya Saadouista. Sportskaraten Emilia Lin vei 1-0 voiton seuraavasta ottelusta ja viimeisessä ottelussa Nylund kärsi 1-0 tappion Lahden Karaten Nea Lehtiselle. Otteluvoitot riittivät kuitenkin pronssiin poolina käydyssä sarjassa. Poolissa siis jokainen ottelija kohtaa vuorollaan kaikki muut ottelijat.

Sofia Purhonen otteli kultaa tyttöjen U12 katassa eli liikesarjassa. Purhonen voitti ensimmäisessä ottelussaan Lohjan Kamppailuklubin Ida Kirjavaisen 3-2. Oulun Karateseuran Oona Julhänkangas kaatui pistein 4-1 ja Purhonen otti samalla sarjan voiton.