Karateseura menestyi Orimattilassa

• Time to read 2 minutes
kisakuva

Hämeenlinnan Karateseuran 14 kilpailijan joukkue toi Orimattilan juniori ja Suomi Cup kilpailusta 2 kultaa, 4 hopeaa ja 4 pronssia. Orimattilassa 17.3 järjestetyissä kilpailuissa paremmuudestaan kisasi 215 kilpailijaa 29 seurasta.

Toni Vainikka otteli kultaa sarjassaan alla 14 vuotiaat, kata B. Vainikka kohtasi semifinaalissa Forssan – Tammelan Jundokanin Taavi Marjamäen. Voiton myötä sai finaalissa vastaansa Porin Shotokanin Bahri Sarginin ja tämän ottelun voitto toi Vainikalle sarjavoiton.

Luna Minne kisasi alle 12 vuotiaiden B katasarjassa vakuuttavasti kultaa ottamalla jokaiselta kierrokselta kaikki liput. Minne voitti ensimmäisellä kierroksella Lohjan Helmi Säilän. Semifinaalissa kukistui järjestävän seuran Orimattilan Karaten Jonna Partanen. Finaaliin Minnen kanssa taisteli Tampereen Seigokanin Suvi Eskelinen, joka viikko sitten vei voiton Minnen sarjassa Ruotsissa käydyssä Kata Pokalen sarjassa.

Maximiliam Ollila otteli hopealle sarjassaan alle 18 vuotiaat +68kg. Neljän hengen tiukka sarja käytiin poolina kaikki kaikkia vastaan. Ensimmäisessä ottelussaan Ollila voitti Kuopion Eetu Tuovisen pistein 6-3. Ollilan toisessa ottelussa kukistui Ylöjärven Miikka Salonen. Kolmannessa ja viimeisessä ottelussaan Ollila kohtasi Helsingin Sportskaraten Johennes Korpelan, ottelu päättyi Korpelan voittoon Ollilan varoitustilin täytyttyä. Korpelan voitettua kaikki ottelunsa Ollila sijoittui Hopealle.

Aada Vainikka kisasi alle 16 vuotiaiden B katasarjassa itsensä hienosti hopealle. Vainikka kohtasi ensimmäisellä kierroksella Oulun Karateseuran Aliisa Arvolan, josta niukka voitto lipuin 3-2. Semifinaalissa  Vainikka kohtasi Imatran Sara Sainion, josta selvä 5-0 voitto toi finaalipaikan. Finaalissa Vainikka kohtasi Oulun  Laura Loposen, joka vei sarjavoiton lipuin 4-1 ja näin Vainikalle tulokseksi hopeaa.

Bertta Hiltunen kisasi alle 14 vuotiaiden B katasarjassa hopeaa. Arvalla toiselle kierrokselle päässyt Hiltunen kohtasi Helsingin Seitokain Nada Lahmidin, josta voitto lipuin 4-1. Semifinaalissa kukistui Imatran Eeva Buchelnikova myös lipuin 4-1.  Myös finaalissa liput jakautuivat 4-1 tällä kertaa Seitokain Pipsa Suoranimen hyväksi ja näin Hiltuselle tuloksena hopeaa.

Alle 10 vuotiaiden tyttöjen katasarjassa kisasi Hämeenlinnan Karateseurasta Nika Kuusi, Avalon Sprinks, Kiira Kopra ja Sofia Purhonen. Ensimmäisenä tatamille pääsi Kuusi, joka kukisti ensimmäisellä kierroksella Porin Shotokanin Medine Sarginin. Toisella kierroksella Kuusi otti voiton Helsingin Tapanilan Erän Fanni Laurilasta. Semifinaalissa Kuusi kohtasi Karateseuran Sprinksin kukistaneen Lohjan Janika Itkosen. Ottelun voitolla Kuusi finaaliin. Toisessa lohkossa Kopra otti ensimmäisellä kierroksella voiton Tapanilan Erän Tova Niemestä. Toisella kierroksella Helsingin Seitokain Onerva Alatalo vei voiton Koprasta, jolle ei avautunut keräilymahdollisuutta. Purhonen pääsi toiselle kierrokselle suoraan arvalla. Toisella kierroksella Purhonen kohtasi itsensä finaaliin taistelleen Iida Kirjavaisen joten Purhonen pääsi suoraan pronssiotteluun. Pronssiottelussa Purhonen vei pronssin voitolla Alatalosta. Kuusen finaalissa voitto meni Kirjavaiselle lipuin 2-1, joten Kuusi otti sarjasta hopeaa ja Purhonen pronssia.

Niko Mantere otteli miesten yhdistetyssä yli 75kg sarjassa, Ensimmäisellä kierroksella Mantere kohtasi raskaammassa sarjassa ottelevan Helsingin Renshin-kanin Lalli Nurmen, joka otti ottelusta voiton pistein 2-0. Nurmen oteltua itsensä finaaliin pääsi Mantere keräilyihin. Ensimmäisessä ottelussa Mantere vei voiton Imatran  Arttu Venäläisestä pistein 3-0. Pronssiottelussa vastaan asettui Imatran Perttu Ranta, josta voitto Rannan virhetilin täytyttyä Mantereen 7-0 johtoasemasta. Mantereelle siis pronssia.

Oskari Seppälä otteli pronssille alle 12 vuotiaiden -42kg sarjassa. Ensimmäisessä ottelussaan Seppälä otti Lohjan Miro Liskistä voiton pistein 1-0. Toisella kierroksella Seppälä kohtasi Helsingin Renshin-Kanin Urho Jokelaisen, josta voitto tuli pistein 4-1. Tiukassa semifinaalissa Seppälä kohtasi Renshin-kanin Niilo Hännisen, joka oli pistein 4-3 parempi. Tämä kuitenkin tarkoitti pääsyä pronssiotteluun, johon Seppälän kanssa itsensä taisteli Turun Budokwain Kikram-Veikko Banaulikeri. Seppälä voitti ottelun selvin pistein 3-0 ja tulokseksi pronssia. Saman ikäluokan +42kg sarjassa myös Jimi Mantere otteli pronssille.

Taneli Sainio otteli sarjassa alle 16 vuotiaat +63kg sarjassa. Ensimmäisessä ottelussaan Sainio otti voiton Porin Matias Alakoskesta, mutta joutui taipumaan toisella kierroksella Mäntsälän Sisu Åhgrenille. Åhgrenin taisteltua itsensä finaaliin avautui Sainiolle paikka pronssiotteluun. Pronssi meni Imatran Koskiselle Sainion  sijoituttua sarjassa neljänneksi.

Ilona Haakana otteli sarjassa alle 14 vuotiaat +50kg. Ensimmäisellä kierroksella Haakana otti voiton Imatran Eeva Buchelnikovasta pistein 6-0. Toisella kierroksella  Mäntsälän Katarina Korkee vei semifinaalin pistein 5-0. Keräilyottelussa Haakanan tappio Helsingin Renshin-kanin Olivia Siitaselle riitti Haakanalla viidenteen sijaan.