Karaten Pohjois- ja Baltian maiden mestaruuskilpailut 2019

• Time to read less than 1 minute
juttukuva

Hämeenlinnan Karateseuran Niko Mantere otteli pronssille Tanskan Koldingissa lauantaina käydyissä Pohjoismaiden ja Baltian mestaruuskilpailuissa omassa henkilökohtaisessa -84 kg sarjassa sekä miesten joukkueottelussa.

Kilpailuihin osallistui urheilijoita kaikista kahdeksasta maasta, yhteensä noin 250. Suomen joukkue sijoitti mitalitilastoissa kolmanneksi

20 mitalilla, isäntämaan Tanskan viedessä ensimmäisen sijan ennen Ruotsia.

-84 kg sarjassa Mantere kohtasi ensimmäisellä kierroksella Ruotsin Jimmy Haagin. Haag vei ottelun voiton ja eteni finaaliin. Mantere kohtasi pronssiottelussa Latvian Maksims Halatinsin, jonka voitti ja sijoittui siis pronssille.

Miesten joukkueottelussa Suomea edustivat Mantereen lisäksi Lalli Nurmi ja Tuomas Suur-Inkeroinen. Loukkaantumisten vuoksi sarjassa mm. Norja joutui luovuttamaan ja Suomen joukkuekin joutui ottelemaan vajaalla joukkueella. Miesten joukkue koostuu tavallisesti viidestä ottelijasta.

Suomelle vastustajaksi tuli niinikään kolmihenkisellä joukkueella Viro.

Viro onnistui taktikoinnissa paremmin ja vaikka sekä Mantere että Suur-Inkeroinen voittivat omat ottelunsa luovutuksilla, Viro vei kokonaisottelussa voiton Nurmen hävittyä Viron Pavel Artamonoville.

Suomi sijoittui kuitenkin lopputuloksissa pronssille.

Varusmiespalvelustaan suorittavalle Mantereelle tämä oli syyskauden viimeinen kilpailu. Seuraavaksi katse suunnataan ensi vuoteen, kun harjoittelussa ja kilpailuissa on mahdollista palata taas normaaliin rytmiin.