Niko Mantere Karate 1 Series A kilpailussa Itävallan Salzburgissa

  • Time to read less than 1 minute
kisamatka
kisamatka
kisamatka
kisamatka

Hämeenlinnan Karateseuran Niko Mantere otteli viikonloppuna Karate 1 Series A kilpailussa Itävallan Salzburgissa. Kilpailussa oli jaossa pisteitä niin wkf rankingiin kuin Tokion Olympialaisiin 2020, joten se houkutteli jälleen yli 2000 osallistujaa. Nikon sarjassa, kumite miehet, -84 kg, osallistujia oli 170.

Nikon sarja alkoi klo 8 aamulla, mikä tarkoitti sitä että valmistautuminen aloitettiin jo ennen viittä. Tiedossa oli, että kilpailupaikalle pääsi sisään vasta seitsemän aikoihin, joten alkuherättely tehtiin hotellin lähistöllä ulkona. Kisapaikalla oli tunnin verran aikaa tehdä sitten varsinainen lämmittely ja viimeistely.

Nikon vastustajana oli Venäjän Aleksandr Kolikov, joka viime vuoden samassa kilpailussa oli otellut pronssiotteluun asti. Venäläinen onnistui ottamaan ensimmäisen pisteen, Niko kuitenkin sai tasoitettua ja kuittasi itselleen pisteen. Tiukassa kamppailussa vastustaja sai vielä napattua yhden pisteen, joten ottelu päättyi tämän 2-1 voittoon. Venäläinen eteni vielä kaksi kierrosta, mutta karsiutui sitten jatkosta, joten Nikollekaan ei auennut keräilypaikkaa.