Mantere ja Kulovuori pronssilla Slovakian Grand Prix kilpailussa

Niko
Björn
max

Hämeenlinnan Karateseuran Niko Mantere, Björn Kulovuori ja Maximiliam Ollila osallistuivat lauantaina 10.3 Slovakian Bratislavassa pidettyyn GP kilpailuun. Kovatasoisessa kilpailussa oli 1928 osallistujaa 26 maasta. Suomesta Kilpailuissa oli viisi karatekaa.

Niko Mantere otteli pronssille alle 21 vuotiaiden -84 kg sarjassa. Mantere kohtasi ensimmäisen kierroksen ottelussa Slovakian Jan Fuzerin voittaen ottelun 1-0. Seuraavan kierroksen vastustaja, Itävallan  Niklas Hermanni luovutti ottelun ja Mantere eteni semifinaaliin. Semifinaalin voitto meni Ukrainan Talibov Ryzvanille ja Mantereella oli edessä pronssiottelu. Pronssiottelussa kukistui Tšekin Jan Hykš selvin lukemin 10-2.

Mantere osallistui myös miesten -84 kg sarjaan,  jossa voitti ensimmäisen kierroksen ottelunsa Unkarin Tivor Hidasia vastaan 1-0. Toisella kierroksella Tanskan Joakim Larsen kuitenkin  voitti ja Mantereelle ei auennut myöskään jatkopaikkaa keräilyyn.

Björn Kulovuori puolestaan kamppaili pronssia U18, +76 kg sarjassa. Kulovuorella ensimmäinen vastustaja oli Tšekin Jan Hykš. Myös Kulovuori voitti tämän selvin lukemin 8-0. Seuraavalla kierroksella  Slovakian Tomáš Kósa vei voiton. Kósa eteni finaaliin asti, joten Kulovuori pääsi vielä keräilemään pronssista. Keräilyssä Kulovuori  kohtasi ensimmäiseksi Kroatian Igor Vrbanin, Ottelu päättyi 1-1 tilanteessa Kulovuoren voittoon ensimmäisen pisteen edulla. Seuraavaksi edessä oli pronssiottelu Unkarin Dániel Csatóa vastaan, Kulovuori voitti ottelun 3-1.

Maximiliam Ollila otteli U18, -76 kg sarjassa. Hänellä vastassa oli  ensimmäisellä kierroksella Tanskan Malthe Lehbert. Tiukka ottelu päättyi tanskalaisen 3-2 voittoon. Tanskalainen otteli semifinaaliin  asti, mutta kärsi siinä tappion, joten Ollilalle ei auennut keräily paikkaa.

Hämeenlinnan Karateseuran katakilpailijat osallistuivat samana päivänä  Tukholmassa, Ruotsissa Pohjois-Euroopan suurimpaan katakilpailuun,  Kata Pokaleniin neljän kilpailijan joukkueella. Joukkeessa oli tällä kertaa Aada Vainikka, Toni Vainikka, Jimi Mantere sekä Luna Minne. Kilpailujen parhaasta Hämeenlinnalaissuorituksesta vastasi Minne, yhdellä otteluvoitolla. Kilpailuissa oli sarjoja lapsista veteraaneihin ja  Suomesta osallistui tänä vuonna iso joukkue. Karateseuran kisaajille  tuloksena ei tällä kertaa ollut mitalisijoja, mutta mukaan tarttui  rutkasti kokemusta.