Karateseura mitaleilla Helsingin Suomi Cup kisassa

• Time to read less than 1 minute
suomicup

Niko Mantere otteli miesten +75kg sarjassa hopealle kevään viimeisessä Suomi-cup osakilpailussa. Mantere kohtasi ensimmäisessä ottelussaan Imatran Kusankun Arttu Venäläisen ja eteni finaaliin. Finaalissa vastassa oli Sportskaraten Aaro Tuominen, joka voitti ottelun. Mantere otteli myös avoimessa painoluokassa, jossa pronssiottelussa kuitenkin hävisi Renshin-kanin Lalli Nurmelle. Mantereelle kilpailut olivat valmistautumista ensi viikonloppuna käytävään Istanbulin K1 maailmancup kilpailuun.

Nuoremmista Hämeenlinna Karateseuran kilpailijoista Kiira Kopra otteli hopeaa tyuttöjen U10 katassa ja samassa sarjassa pronssille otteli Sofia Purhonen. Kiira voitti ensimmäisellä kierroksella Seitokain Lidija Minkeviciuten ja semifinaalissaOulun Karateseuran Olivia Jylhänkankaan. Finaalissa Oulun Musokain Alva Hannu vei voiton. Sofia puolestaan voitti ensimmäisellä kierroksella Seitokain Vanamo Alatalon, mutta hävisi semifinaalissa Alva Hannulle. Keräislyotteluissa Sofia eteni pronssiotteluun, jossa voitti Olivia Jylhänkankaan.

Ilona Haakana otteli U14 +47 kg sarjassa, jossa enismmäisessä ottelussa Mäntsälän Karateseuran Katariina Korkee vei voiton edeten kuitenkin finaaliin asti. Haakana otti paikan pronssiotteluun voitettuaan Tapanilan Erän Hanan Lafghanin. Pronssiottelun voitti Oulun Karateseuran Selina Heikkinen, joten Haakanan sijoitus oli neljäs.

Tyttöjen U16 -54kg sarjassa Ella Nylund kärsi ensimmäisessä ottelussaan tappion Tapanilan Erän Marii Räppille. Räppin edettyä finaaliin Nylund pääsi vielä keräilyotteluihin, joissa voitti Mäntsälän Karaten Isabella Koskisen, mutta karsiutui lopulta ennen pronssiottelua hävittyään Lahden Karaten Kia Koposelle.