Niko Mantereelle avoimen luokan kultaa Tsekistä

ella
jimi
ilona

Niko Mantere otteli kultaa Tšekin Euro Grand Prix kilpailujen miesten avoimesta painoluokasta sekä pronssia -84 kg sarjasta. Ella Nylund ottelu hopealle tyttöjen U 18, -53kg sarjassa.

Niko aloitti kilpailut miesten -84 kg sarjassa. Tässä sarjassa tuloksena oli niukasti hävitty paikka finaaliotteluun ja lopputuloksena  pronssi. Myöhemmin päivällä käydyssä avoimessa painoluokassa ottelut lähtivät käyntiin hyvin heti alusta asti. Ensimmäisessä ottelussa vastassa oli miesten raskaan sarjan voittaja, Hollannin Alex Creemers. Niko sai otettua johdon pisteen arvoisella lyönnillä ja piti johdon loppuun asti. Seuraavaksi vastassa oli Itävallan Erman Sadikovic, jonka Niko voitti 2-0. Finaaliottelu oli suomalaisten välinen, kun Renshin-kanin Björn Kulovuori selvitti myös tiensä finaaliin. Tiukassa ottelussa Niko otti ensimmäisen pisteen ja piti johtoasemansa koko 4-3 päättyneen ottelun loppuun asti vieden sarjan voiton.

Seuran kolmannesta mitalisijasta vastasi Ella Nylund,  joka otteli hopeaa tyttöjen U18, -53 kg sarjassa. Ellan ensimmäisessä ottelussa vastustaja joutui jäämään pois ja hän eteni toiselle kierrokselle, jossa vastassa oli Saksan Victoria Syrkina. Ella eteni finaaliin, jossa hyvästä ottelusta huolimatta voitto meni Tanskaan Trine Fuyu Lindille.

Seuran mitalisijoituksia täydensivät Ilona Haakana sijoittumalla viidenneksi tyttöjen U18,+59 kg sarjassa Ja Jimi Mantere sijoittumalla seitsemänneksi poikien U16, -70kg sarjassa.

Perinteinen Tšekin Euro Grand Prix kilpailu keräsi tänä vuonna haastavasta koronatilanteesta huolimatta 730 sarjailmoittautumista 24 maasta.

Seuraavaksi seuramme joukkue kilpailee Tampereella Finnish Open Cupissa 6.11.2021.