K1 Youth Camp & League Umag 2019 oli elämys

Harjoitukset käynnissä
Harjoitustauko
Välillä näytetään muillekin
Lerin kaikki valmentajat on nyt tavattu
Kumitejoukkue
Kataharjoitukset käynnissä
Vesiaktiviteetti
Matkalla kilpailupaikalle
Joukkue syömässä
Kisavalmistautumista
Nyt on valmista

Hämeenlinnan Karateseuran kilpavalmennusryhmien urheilijat perheineen otti jo reilu vuosi sitten tavoitteeksi osallistua suurella joukkueella Kroatiassa kesällä 2019 järjestettävään K1 Youth Camp & League Umag tapahtumaan. Vuosittain kasvavan kilpailuun osallistui tänä vuonna yli 2500 kilpailijaa 70 eri maasta. Suomen joukkueeseen kuului yhteensä 30 kilpailijaa, joista 10 kisaajaa oli Hämeenlinnan joukkueesta. Kokonaisuudessaan harjoitus- ja kilpailumatkaan lähdettiin vanhemmista, valmentajista ja urheilijoista muodostuneella 25 hengen joukkueella.

Matkaa suunnitellessa lähtökohtana oli kustantaa ainakin osa matkasta talkootyöllä, johon koko joukkue voi osallistua. Jo hyvin aikaisessa vaiheessa kävikin selväksi, että kisajoukkueen aivan nuorimmat urheilijat mukaan lukien urheilijat perheineen hoitivat talkootyöt todella hyvin ja niin hyvässä ryhmähengessä, että melko pitkät talkoopäivät samankaltaisissa hommissa meni iloisissa merkeissä. Erittäin kiitollisena koko kisaryhmä otti vastaan myös usean yrityksen tuen (hankkeen yritykset löytyvät jutun lopusta), jotka halusivat olla mahdollistamassa seuramme nuorille urheilijoille ikimuistoista kansainvälistä urheilukokemusta. Ryhmämme haluaa myös kiittää Lions Clubbia henkkeen tukemisesta.

Tapahtuma muodostui alkuviikon harjoitusleiristä, jossa leiriläiset pääsivät maailman nykyisten ja entisten huippukisaajien oppiin ja nauttimaan hienosta ilmapiiristä ja hyvistä harjoituksista lähes meren rannassa sijaitsevissa teltoissa ja katoksissa. Mielenkiintoiset harjoitukset ja karaten huiput valmentajina innostivat joukkueen niin hyvin treenivireeseen, että yksikään joukkueemme urheilija ei jättänyt yksiäkään harjoituksia väliin, vaikka välillä osalla olisi ollut jopa enemmän kuin hyväksyttäviä syitä jättää harjoitus väliin.

Tapahtuman toinen osa oli erittäin kovatasoinen kilpailu, joka nuorimmilla urheilijoilla oli maailman kovatasoisin kilpailu. Kovatasoisessa kilpailussa oli yli 2500 kilpailijaa 70 maasta ympäri maailmaa. Vaikka takana oli kolmen päivän leiri lämpimissä olosuhteissa, jaksoi jokainen hienosti tehdä myös kisassa parhaansa. Kaikille mukana olleille tänä oli myös ensimmäinen kokemus tämän tason kilpailuista, joten kaikki saivat arvokasta kokemusta tulevaisuutta varten.

Ella Nylund otteli seuran parhaana kilpailijana kolmannelle kierrokselle tyttöjen kumite U16, -54 kg sarjassa perjantaina. Kova suoritus ensikertalaiselta tämän tason kisassa! 1. Kierros Ella - Darija Snajder, CRO 0-0 (kiken) 2. Kierros Ella - Iya Vazhnevich, BLR 3-0 3. Kierros Ella - Nikol Tsengel, KAZ 0-6 Perjantaina kilpaili myös Luna Minne, U12 tyttöjen katassa.

Lauantaina tatamilla olivat heti aamusta Aada Vainikka ja Bertta Hiltunen tyttöjen U16 katassa sekä Ilona Haakana tyttöjen U14, +47 kg kumite sarjassa. Aada ja Bertta karsiutuivat ensimmäisellä  kierroksella. Ilonalla vastassa oli ensimmäisellä kierroksella Kroatian Elena Hoxhaj, joka onistui ottamaan ottelun ainoan pisteen. Hoxhaj eteni vielä useamman kierroksen, muttei kuitenkaan finaaliin asti, joten Ilonalle ei auennut keräilypaikkaa. Lauantai iltana tatamilla nähtiin vielä Aino Roine tyttöjen U16. Aino sai vastaansa kovan Kreikkalaisen Konstantina Crysopuloun ja hyvästä ottelusta huolimatta kokenut kreikkalainen vei voiton. Crysopulou eteni 150 kilpailijan sarjassa lohkovoitoon, mutta ei kuitenkaan finaaliin asti, joten Ainonkin kilpailu päättyi tähän.

Sunnuntaina kaikki seuran loput kilpailijat pääsivät tatamille heti aamusta. Ensimmäisenä aloitti Oskari Seppälä, poikien kumitessa U14, -45 kg sarjassa. Oskarilla vastassa oli Ukrainan Eduard Nyzhnyk, joka voitti ottelun. Toni Vainikka kilpaili samaan aikaan poikien U16 katassa, mutta ei myöskään selvinnyt jatkoon ensimmäiseltä kierrokselta. Seuran viimeisenä edustajana tatamilla oli Jimi Mantere, sarjassa kumite pojat U14, -55 kg. Jimillä vastustajana oli Ranskan Kenzo Malcoiffe, joka voitti ottelun. Sunnuntain kisaajillekaan ei auennut jatkopaikkoja keräilystä.

Seuran ensimmäinen isomman joukkueen harjoitus- ja kilpailumatka oli monelle mukaan lähtijälle aivan uusi kokemus, joka jäi varmasti kaikille mieleen. Osan ryhmäläisten kanssa on jo ollut puhetta siitä, että ensi vuonna jälleen uudestaan, mutta tästä keskustellaan taas tarkempaa syyskauden lähestyessä.

Kisaryhmämme kiittää kaikkia hanketta tukeneita yrityksiä ja järjestöjä matkan mahdollistamisesta!

Kisaryhmän ”matkassa” olivat erityisesti seuraavat yritykset:

Tetty Oy

Trelleborg Sealing Solutions Finland Oy