Ongelmat harrastuksessa

Karate on erinomainen liikuntaharrastus ja seuramme voi olla ylpeä hyvästä yhteishengestä ja ilmapiiristä. Kaikesta huolimatta aina on mahdollisuus, että asiat eivät mene toivotulla tavalla seuran-, muiden harrastajien-, ulkoisten tekijöiden tai jopa ulkoisten henkilöiden tai yhteisöjen kanssa.

Seuramme kannalta pahinta harrastajiemme tai seuramme kohdalle osuneissa ongelmatilanteissa on asioista puhumisen välttäminen ja niin sanotusti ikävyyksien välttäminen . Hämeenlinnan Karateseura on jatkuvasti kehittyvä urheiluseura, ja jos on tiedossa asioita, joita voisimme kehittää tai tehdä entistä paremmin, niin kuulemme niistä varmasti mielellämme.

Kiusaaminen

Kiusaaminen on seurassamme asia, johon olemme sopineet jokaisen aikuisen junioreiden vanhemmista seuramme kaikkiin valmentajiin, toimihenkilöihin sekä aikuisharrastajiin puuttuvan välittömästi.

Kuinka kiusaaminen ilmenee?

Kiusaamisesta ei yleensä kerro helpoiten kiusaaja eikä kiusattu. Seuramme on toivonut harrastajiemme perheiltä, että harrasteasioista yleensä sekä tämän kautta mahdollisista kiusaamisista keskusteltaisiin kodeissa koko ryhmän osalta. Seura arvostaa yhteydenottoa ja pystyy selvittämään asiaa, vaikka kiusaajan tai edes kiusatun henkilöllisyys ei olisi selvillä.

Kiusaamistilanteen ratkaiseminen

Lähtökohtaisesti seura lähtee selvittämään kiusaamistapausta mahdollisimman huomaamattomasti ja pelkästään asianosasten kanssa keskustellen, vaikka kotiväkeä asiasta tiedotettaisiinkin. Lähtökohtana on kiusaajan ymmärtämättömyys ja jatkotoimenpiteenä kiusaajan toiminnan seuranta ja asian sopiminen.

Motivaatio ongelmat

Aina välillä tulee tilanne, jossa harjoituksiin ei jaksaisi lähteä. Kärjistäen seuramme on antanut junioriharrastajien vanhemmille neuvon, jonka mukaan lapsen saa pakottaa harjoituksiin, jos hän tulee harjoituksista pois hyvällä mielellä.

Jos harjoituksiin lähteminen on ikävää pidempään ja selitystä ei löydy esimerkiksi kotihuolista tai väsymyksestä tulee asia selvittää. Joskus syynä voi olla tunne, että ei osaa ehkä yhtä yksittäistä asiaa. Toisaalta myös kiusaaminen, joka voi olla hyvinkin pienimuotoista, tulisi selvittää tarvittaessa yhdessä seuran kanssa.

Jatkuvista motivaatio ongelmista kannattaa olla joka tapauksessa yhteydessä valmentajiin mieluummin turhaan kuin liian myöhään!