Kysymyksiä ja vastauksia

Onko mahdollista kokeilla harjoituksia ennen kurssimaksun maksamista?

Seuramme kaikissa ryhmissä on mahdollisuus kokeilla uutta harrastusta useamman kerran maksutta ennen kurssimaksun maksamista.

Junioriryhmillä ei edes ole mahdollisuutta maksaa kurssimaksua ennakkoon tai edes yhden kokeilukerran perusteella, koska seuramme edellyttää jo kasvatuksellisistakin syistä harrastajan ja kotiväen sopivan yhdessä lajiin sitoutumisesta kurssin (kevät tai syksy) ajaksi ennen maksun suorittamista.

Olen ilmoittautunut kurssille, mitä tarvitsen mukaan harjoituksiin?

Kurssilla harjoittelu aloitetaan omissa kevyissä liikuntavaatteissa. Esimerkiksi t-paita ja verryttelyhousut käyvät hyvin. Harjoittelu tapahtuu paljain jaloin tatamimatolla ja siksi jalat pestään ennen harjoituksia, tästä syystä mukaan tulisi ottaa pieni pyyhe ja sisäkengät tai sandaalit, joilla voidaan siirtyä pukuhuoneesta harjoitustilaan yläkertaan.

Mistä saan karatepuvun ja muut varusteet? Minulla on jo karatepuku, saanko käyttää sitä?

Karateharrastus aloitetaan yleensä esimerkiksi verryttelyhousuissa ja t-paidassa. Kun päätös harrastuksen aloittamisesta on lopullisesti syntynyt (yleensä noin kuukauden sisällä aloituksesta), tulee puvut seuran kautta tilattavaksi. Puvun voi kuitenkin hankkia myös itse ja myös käytetty karatepuku käy aivan hyvin.

Minä (tai lapseni) en ole ennen harrastanut mitään kamppailulajia, voinko silti aloittaa karatekurssin?

Kyllä voit! Alkeiskurssi tarkoittaa meillä sitä, että aloitamme aivan nollasta .

Myös hieman aikaisempaa kokoemusta omaavat voivat aloittaa alkeiskurssilta huolimatta aikaisemmin suoritetusta vyöstä. Siirtymästä muuhun ryhmään voidaan päättää yhdessä valmentajan ja harrastajan kanssa tarvittaessa vaikka kesken kurssin.