Olet täällä

Gen Karatepanda

”Tarina pandakarhusta, joka harjoittelee karatea ystäviensä sekä viisaan ja hassun sensein tuella. Yhdessä he kokevat jänniä seikkailuja ja kohtaavat uusia tuttavuuksia, ystävällisiä sekä vihamielisiä.”

Gen Karatepanda on seuramme Juha Lokinperän kirjoittama jatkokertomus, jota julkaistaan seuramme verkkosivuilla. Palautetta ja ideoita voi laittaa Juhalle osoitteeseen juha.lokinpera@karateseura.fi

Tarinat

Osa 1:      Eksyksissä

Osa 2:      Satorun koe

Osa 3:      Ensimmäiset harjoitukset

Osa 4:      Nopeat Kädet

Osa 5:      Kilpailut alkavat

Osa 6:      Tiukkoja tilanteita

Osa 7:      Salaisuus paljastuu

Osa 8:      Ryokun haaste

Osa 9:      Vyökoe

Hahmoesittelyt:

• Gen

Gen Karatepanda

Chun oli ujo panda, joka tuli vierailemaan setänsä luo Japaniin. Hän tapasi karatea harrastavat tiikerikaksoset, joiden kautta hän tapasi sensei Satorun. Läpäistyään Satorun kokeen hän pääsi mukaan heidän karatejoukkoonsa harjoittelemaan ja sai uuden nimen, Gen, joka tarkoittaa lähdettä. Gen on 9 vuotta vanha ja pitää kaikesta kuvataiteeseen liittyvästä. Hän on nopea oppimaan, mutta hätiköi aina välillä, mikä saattaa johtaa väärinymmärryksiin. Vaikka Gen on ujo, hän on myös reilu ja ystävällinen. Sisimmässään hän on myös erittäin rohkea ja nokkela, ja Satorun mukaan hänestä voi oikealla koulutuksella tulla erinomainen karateka.

• Hidari ja Migi

Tiikerikaksoset Hidari ja Migi ovat vihreän vyön karatekoja. He ovat hurjia kamppailijoita, sekä yksin että yhdessä. Heidän nimensä tulevat siitä, kuinka he täydentävät toisiaan ja toimivat yhteistyössä. He harjoittelevat viisaan ja vanhan Satoru-sensein opissa.

Hidari

Poikatiikeri Hidari, jonka nimi tarkoittaa vasenta, on Genin paras kaveri. Hän on kannustava ja auttavainen, mutta suuttuu helposti, jos joku ärsyttää. Karatessa Hidari tykkää enemmän ottelusta, ja hänen taistelutaktiikkansa nojaa vahvaan hyökkäykseen.

Migi

Tyttötiikeri Migi, jonka nimi tarkoittaa oikeaa, on veljeään paljon rauhallisempi. Kun Hidari suuttuu, Migi on monesti rauhoittamassa häntä. Hän on ketterä, tarkka ja viisas. Hän on enemmän kiinnostunut katasta, ja osaa jo monta ylemmänkin vyön kataa.

Genjuu

Genjuu on Satorun ensimmäinen ja myös vanhin oppilas. Hän on vahva ja taitava sinisen vyön karateka, mutta saattaa joskus innostua liikaa. Hän on kuitenkin reilu ja yrittää aina tehdä oikein. Hän tukee ystäviään ja on auttanut kaksosia monesti. Genjuun nimi tarkoittaa vahvaa, mikä viittaa hänen luonteeseensa, mutta  hänelläkin on herkät paikkansa.

• Satoru

Satoru on viisas paviaani, joka on matkustanut maailmalla tutkimassa karaten syviä merkityksiä ja saloja. Hänen nimensä tarkoittaa valaistunutta. Vaikka hän onkin menestynyt nuorempana kisoissa, häntä kiinnostaa enemmän karaten perimmäiset merkitykset. Hänen lempipuuhaansa onkin rauhassa mietiskely puiden oksistossa. Satoru-sensein sali sijaitsee kylän laidalla metsässä, missä kukaan harvoin käy häiritsemässä hänen mietiskelyitään, ja Satoru pääsee nauttimaan luonnon rauhasta. Hänen oppilaansa pitävät häntä melko outona, mutta ovat kuitenkin huomanneet, ettei sensein puheita kannata koskaan jättää huomiotta. Satoru pitää uusille tulokkaille aina pääsykokeen, jolla hän tarkistaa, että heillä on oikea asenne karaten harrastamiseen. Ne jotka eivät koetta läpäise, päätyvät monesti kylässä olevaan toiseen karatedojoon, jota johtaa Satorun vanha tuttava Saru.

• Kenta

Kenta on ilkeä koirapoika, joka harjoittelee Sarun dojossa, ja hänellä on oranssi vyö. Hän luulee olevansa hauska, pitää itseään todella hyvänä ja mahtailee aina heikommilleen. Hänen uusin kiusauksenkohteensa on Gen, jota hän pitää helppona saaliina. Gen on kuitenkin onnistunut tekemään Kentan naurunalaiseksi, mitä tämä vihaa ja on vannonut kostavansa. Sarun dojosta löytyy kuitenkin karatekoja, joita Kentakin pelkää.