Olet täällä

Tawastia Open Karate 2018

Hämeenlinnan Karateseura järjesti lauantaina 27.1 perinteisen Tawastia Open Karate kilpailun, joka samalla avasi Suomi Cup sarjan. Karateseuran oma 15 hengen joukkue menestyi loistavasti ja saalisti kilpailuista yhteensä 13 mitalia, joista kaksi oli kultaista, kuusi hopeista ja viisi pronssisia. Jukolan liikuntasali kokosi 25 seurasta reilusti yli 200 ilmoittautumista ja oli jälleen yksi Suomen suurimmista karatekilpailuista.

Karateseuran joukkueessa kisasi tällä kertaa Sofia Purhonen, Aada Roine, Nika Kuusi, Luna Minne, Jimi Mantere, Oskari Seppälä, Ilona Haakana, Aino Roine, Bertta Hiltunen, Ella Nylund, Toni Vainikka, Aada Vainikka, Taneli Sainio, Maximiliam Ollila ja Niko Mantere.

Seuramme järjestämä kilpailu keräsi jälleen kiitosta seuravalmentajilta, kisaajilta sekä heidän vanhemmiltaan pitkästä kisapäivästä huolimatta. Hyvin onnistuneen kilpailun toteuttaminen vaati huomattavan suuren vapaaehtoisten ryhmän, joka hoiti jälleen kerran kilpailun hienosti läpi. Erityiskiitos oman talkooväen lisäksi Lohjan Kamppailukeskuksen tiimille, joka toimi kisoissamme mukana toimitsijoina niin kilpailupöydissä kuin myös kilpailutoimistossa. Suuren kiitoksen ansaitsee myös Hämeen Setlementti sekä Hakalan Lihavalmisteet, jotka olivat mukana huolehtimassa kilpailijoiden, valmentajien, tuomareiden, toimitsijoiden sekä tietenkin myös yleisön ravitsemisesta ja huollosta loistavan kahviotiimimme lisäksi.

Maximiliam Ollila vastasi Karateseuran parhaasta suorituksesta ja otteli kultaa  U18, +68kg sarjassa antamatta vastustajilleen pistettäkään. Ollila kohtasi ensimmäisellä kierroksella Mäntsälän Karaten Sisu Ågrenin, ottelu päättyi Ollilalle pistein 3-0 ja samalla aukesi paikka loppuotteluun. Loppuottelussa vastassa oli Ylöjärven Shotokanin Miikka Salonen, Ollilla vei tämänkin ottelun puhtaasti 5-0.

Niko Mantere otteli puolestaan hopealle U21 vuotiaiden avoimessa painoluokassa. Ensimmäisessä ottelussa vastassa oli Sportskaraten Jani Karkkulainen. tiukka ottelu päättyi tasapisteisiin, jolloin voitto ratkaistiin tuomariäänestyksellä Mantereelle pistein 4-1. Finaalissa vastassa oli Sportskaraten Mikko Remes. ottelu päättyi Remeksen voittoon pisteillä 2-0. Mantereen urakka ei päättynyt tähän vaan hän jatkoi suoraan finaalista miesten raskaan sarjan otteluun, jossa vastassa oli Sportskaraten Aaro Tuominen. Tuominen vei tämän ottelun ja samalla finaalipaikan, joten Mantere jatkoi keräilyotteluihin taistelemaan pronssiottelupaikasta. Keräilyottelussa Mantere kohtasi Kushin-Kanin Petri Rasilan, voitto ja pronssiottelupaikka tästä paikallistaistosta meni Mantereelle. Pronssiottelu Renshin-Kanin Oskari Rajalla vastaan päättyi jälleen tiukasti tasapisteisiin, tällä kertaa tuomariäänet menivät Rajalalle ja Mantere joutui tyytymään neljänteen sijaan.

Toisen kullan Hämeenlinnan Karateseuralle toi tyttöjen U9 katassa. Samassa sarjassa hopealle ylsi Sofia Purhonen.

Hopealle ottelivat Bertta Hiltunen, tyttöjen kata U14 B, Ella Nylund, tyttöjen kumite U14, -45kg, Nika Kuusi tyttäjen kata U10 ja Toni Vainikka poikien kata U14.

Pronssille ottelivat Oskari Seppälä poikien kumite U12, -42kg, Jimi Mantere poikein kumite, +42kg, Aino Roine tyttöjen kumite tyttöjen kumite U14, -50kg, Ilona Haakana tyttöjen kumite U14, +50kg sekä poikein joukkue U12 joukkuekumitessa.