Valmentajat

valmentajakortti

Tervetuloa Hämeenlinnan Karateseuran valmentaklubin sivuille. Osa valmentajien materiaaleista vaatii kirjautumisen. Tästä syystä valmentajien tulisi kirjautua sivun alalaidan linkistä sivustolle.

Jos olet luomassa uutta tunnusta, niin huomioi, että tunnuksen tulee olla muodossa etunimi.sukunimi.

Tässä osiosta löydät kysymyksiä, jotka on joskus mietityttänyt jotakin muuta tulevaa tai nykyistä valmentajaa. Jos jokin asia jää siltikin mietityttämään, niin otathan yhteyttä Janiin.

Kuinka pääsen mukaan valmennustoimintaan?

Valmennustehtäviä on mahdollista päästä kokeilemaan itselle sopivalla tavalla helposti ilman sitoutumista mihinkään. Ilmoita ryhmän valmentajalle mielellään mahdollisimman ajoissa, että olisit kiinnostunut tulemaan paikalle.

Mitkä ovat apuvalmentajan tehtävät harjoituksissa?

Apuvalmentajan tehtävät on kuvattu apuvalmentajan tehtäväkortissa. Tiivistetysti voidaan sanoa, että apuvalmentaja auttaa ryhmän harrastajia omaksumaan valmentajan ohjeistamat harjoitteet. Junioreilla valmentaja monesti kertoo harjoiteltavan tekniikan tai asian ydinkohdat, joiden oppimista valmentaja tukee. Erikseen sovitusti apuvalmentaja voi ottaa ohjattavakseen esimerkiksi yhden tai kaksi harrastajaa, jotka tarvitsevat enemmän aikaa onnistuneiden suoritusten saamiseksi.

Kuinka kehityn paremmaksi valmentajaksi?

Valmentamisessa kehittyy parhaiten valmentamalla. Tämän varmistamiseksi olemme sopineet, että kokeneemmat valmentajat antavat harjoituksen jälkeen vinkkejä ja palautetta valmennustehtävissä kehittymiseksi. Toki seuramme tarjoaa omaa valmentajakoulutusta sekä Valon alueiden ja Suomen Karateliiton tarjoamia koulutuksia maksutta jokaisen valmentajan henkilökohtaista kehitystä tukemaan.

Valmentajille ja apuvalmentajille pidetään lisäksi kuukausiharjoitukset, joihin on tervetulleita seuran kaikki valmennusklubilaiset. Harjoituksissa harjoitellaan tekniikoita teemoittain eri ryhmien vyökoevaatimusten kannalta.

Mikä on valmentajaklubi?

Valmentajaklubiin kuuluvat kaikki säännölliseen valmennukseen sitoutuvat seuramme valmentajat ja apuvalmentajat. Valmentajaklubi kokoontuu muutaman kerran kaudessa suunnittelemaan tulevaa sekä keskustelemaan oman ryhmän ongelmista ja onnistumisista. Lisäksi valmentajaklubi järjestää myös omaa virkistystoimintaa ja osallistuu erilaisiin valmentajakoulutuksiin. valmentajaklubilaisilla on myös oma jäsenkortti, jolla saattaa olla mahdollista saada hieman parempia jäsenetuja seuramme yhteistyökumppaneilta.

Mitä hyötyä valmentamisesta on minulle?

Lähtökohtaisesti valmentaminen on harrastus, jossa kehittyy ja jossa pääsee näkemään onnistumisen elämyksiä ja liikunnan iloa. Valmentaja, joka miettii omien harrastajien auttamista yksittäisessä tekniikassa oppii ja kehittyy myös itse jatkuvasti omassa lajitekniikassa. Muiden opettamisen merkityksestä kertoo hieman sekin, että mustat vyöt ovat opettaja-asteita. Aikuisten vyökoevaatimuksissa on myös edellytys käydä kokeilemassa valmennustehtäviä joissakin seuran harjoituksissa.

Valmentajatehtävissä kehittyy myös ilmaisutaidoissa ja esiintymisessä. Valmennustehtävissä toimiminen kertoo vastuullisuudesta, aktiivisuudesta sekä monesta muusta asiasta, joilla voi olla merkitystä esimerkiksi työpaikan haussa. Seuran kaikista valmennustehtävistä valmentaja saa myös työtodistuksen.

Valmentajakoulutus valmennuksesta kiinnostuneille ja vanhoille valmentajille

• Koulutuksen yhteydessä laaditaan uusittu valmentajasopimus kaikille valmentajille.
  • Koulutuken yhteydessä laaditaan henkilökohtaisen koulutussuunnitelman runko jokaiselle valmentajalle.

Lotta Keto leiri

• Seura kustantaa osallistumismaksun sekä matkakulut kaikille valmentajille.