Valmentajat

Tervetuloa Hämeenlinnan Karateseuran valmentaklubin sivuille. Osa valmentajien materiaaleista vaatii kirjautumisen. Tästä syystä valmentajien tulisi kirjautua sivun alalaidan linkistä sivustolle.

Tässä osiosta löydät kysymyksiä, jotka on joskus mietityttänyt jotakin muuta tulevaa tai nykyistä valmentajaa. Jos jokin asia jää siltikin mietityttämään, niin otathan yhteyttä Janiin.

Kuinka pääsen mukaan valmennustoimintaan?

Valmennustehtäviä on mahdollista päästä kokeilemaan itselle sopivalla tavalla helposti ilman sitoutumista mihinkään. Ilmoita ryhmän valmentajalle mielellään mahdollisimman ajoissa, että olisit kiinnostunut tulemaan paikalle.

Mikä on valmentajaklubi?

Valmentajaklubiin kuuluvat kaikki säännölliseen valmennukseen sitoutuvat seuramme valmentajat ja apuvalmentajat. Valmentajaklubi kokoontuu muutaman kerran kaudessa suunnittelemaan tulevaa sekä keskustelemaan oman ryhmän ongelmista ja onnistumisista. Lisäksi valmentajaklubi järjestää myös omaa virkistystoimintaa ja osallistuu erilaisiin valmentajakoulutuksiin. valmentajaklubilaisilla on myös oma jäsenkortti, jolla saattaa olla mahdollista saada hieman parempia jäsenetuja seuramme yhteistyökumppaneilta.

Mitä hyötyä valmentamisesta on minulle?

Lähtökohtaisesti valmentaminen on harrastus, jossa kehittyy ja jossa pääsee näkemään onnistumisen elämyksiä ja liikunnan iloa. Valmentaja, joka miettii omien harrastajien auttamista yksittäisessä tekniikassa oppii ja kehittyy myös itse jatkuvasti omassa lajitekniikassa. Muiden opettamisen merkityksestä kertoo hieman sekin, että mustat vyöt ovat opettaja-asteita. Aikuisten vyökoevaatimuksissa on myös edellytys käydä kokeilemassa valmennustehtäviä joissakin seuran harjoituksissa.

Valmentajatehtävissä kehittyy myös ilmaisutaidoissa ja esiintymisessä. Valmennustehtävissä toimiminen kertoo vastuullisuudesta, aktiivisuudesta sekä monesta muusta asiasta, joilla voi olla merkitystä esimerkiksi työpaikan haussa. Seuran kaikista valmennustehtävistä valmentaja saa myös työtodistuksen.