Olet täällä

Kysymyksiä & vastauksia

Tähän on koottu osa asioista, joita tulee vastaan karatea aloittaneiden kanssa keskusteltaessa. Toivottavasti näistä vastauksista on apua.

• Miten pääsen mukaan?

Kuntokarate ryhmään pääsee mukaan milloin vaan. Aikuisten ja nuorten ryhmään mukaan pääsee ilmoittautumalla seuran alkeiskurssille esimerkiksi sähköisesti ilmoittautumislomakkeella www.karateseura.fi/ilmoittautuminen. Hämeenlinnan karateseura aloittaa alkeiskurssit karatea aikaisemmin harrastamattomille yleensä tammi- ja elokuussa.

Jos olet harrastanut karatea aikaisemmin, niin voit tiedustella mukaan tulemista milloin vain.

• Voinko kokeilla karatea ensin? Koska kurssi pitää maksaa?

Kurssimaksu toivotaan maksettavaksi syyskuun aikana.

• En ole harrastanut ennen mitään kamppailulajia, voinko silti aloittaa karatekurssin?

Kyllä voit! Alkeiskurssi tarkoittaa meillä sitä, että aloitamme aivan ”nollasta”.

• Olen kyllä aika huonossa kunnossa, pysynköhän mukana vai pitäisikö ensin aloittaa kuntoilu itsekseen?

Kurssin yksi tavoitteista on juuri oman fyysisen kunnon kehittäminen. Oma kunto lähtee kehittymään nopeasti harjoitusten yhteydessä. Harjoittelu tapahtuu ryhmässämme siten, että harjoitteiden rasittavuuteen pystyy myös itse vaikuttaa.

• Tarvitsenko jotain varusteita (karatepukua) kurssille?

Kurssilla harjoittelu aloitetaan omissa kevyissä liikuntavaatteissa. Esimerkiksi t-paita ja verryttelyhousut käyvät hyvin. Kurssin aikana on mahdollista tilata seuran kautta edullisesti karatepuvut, jotka eivät kuulu kurssin hintaan. Myös vanhat käytetyt puvut käyvät, jos sellaisen jostain saa.

Harjoittelu tapahtuu paljain jaloin tatamimatolla ja siksi jalat pestään ennen harjoituksia, tästä syystä mukaan tulisi ottaa pieni pyyhe.

• Voiko karatessa kilpailla?

Voi. Kilpailemisesta kiinnostuneet voivat alkuvuodesta osallistua normaaleiden viikkoharjoitusten lisäksi myös kilpavalmennusryhmien harjoituksiin ja tämän kautta päästä parhaiten mukaan kilpailutoimintaan.

• Onko karatessa pakko kilpailla?

Ei, karatea voi harjoitella monella tavalla ja monista lähtökohdista. Harrastaja voi asettaa tavoitteekseen vaikka pelkästään vyöarvoissa etenemisen tai kuntoilun.