Joukkue
Jimi
Ilona
Oskari

Hämeenlinnan Karateseuran kilpailijat ylsivät hyviin suorituksiin lauantaina Tampereella käydyssä Finnish Open kilpailussa.

Teksti: Nelli Mantere, Kuvat: Anssi Takala

Seuran yhdeksän henkinen joukkue toi tuomisina Hämeenlinnaan yhden kullan, kolme hopeaa ja kaksi pronssia, mitaleiden lisäksi saavutettiin myös kaksi viidettä sijaa.

Päivän aloittivat Nika Kuusi, Aada Roine ja Helmi Jokinen tyttöjen U14 kata eli liikesarja kilpailussa. Kuusi ja Roine ottelivat omien lohkojensa voittajiksi ja kohtasivat siis finaalissa, jossa voiton vei Kuusi. Jokinen puolestaan ylsi alkulohkonsa toiselle sijalle ja pääsi siten pronssiotteluun. Pronssiottelussa Lohjan Kamppailukeskuksen Janika Itkonen vei kuitenkin mitalin.

Katassa seuran menestystä täydensi Luna Minne, joka otteli tyttöjen U16 vuotiaiden katasarjassa pronssille.

Kumitessa menestystä Hämeenlinnaan toivat Niko Mantere, joka otteli miesten avoimen painoluokan sarjasssa hopealle. Mantere voitti semifinaalissa Sportkaraten Nikita Zhdanin, mutta finaali meni tällä kertaa Renshin-kanin Lalli Nurmelle.

Jimi Mantere otteli niin ikään hopealle poikien U16 sarjan -70kg painoluokassa. Mantere voitti Vantaan Wadoryun Matias Kelton, mutta kärsi tappion Renshin-kanin Aarni Hänniselle.

Ilona Haakana otteli pronssille tyttöjen U18, +53kg sarjassa, kärsittyään semifinaalissa tappion Lahden Karaten Enni Lydmanille.

Myös Oskari Seppälä eteni omassa sarjassaan pojat U16, -63kg pronssiotteluun, jossa kuitenkin voiton vei Kuopion Sportskaraten Tuomas Rekola.