Riittävä ja säännöllinen liikkuminen on terveen elämän perusta iästä riippumatta. Lapsena aloitettu monipuolinen liikkuminen ja liikunnan ilon löytäminen on myös terveen elämän lisäksi on erinomainen pohja esimerkiksi huippu-urheilu uralle. 

Lapsen liikunnan ilosta vastuu ei kuitenkaan koskaan ole lapsella. Liikunnan ilo on  lapsen vanhempien ja meidän urheiluseurojen valmentajien vastuulla. Kotiväen tehtävä on mahdollistaa, ehdottaa ja esitellä monipuolisia vaihtoehtoja iloiseen ja kehittävään liikkumiseen ja joskus jopa rajoittaa liikkumisen "vihollisiin" käytettyä aikaa. Liikunnan ilossa urheiluseura on useimmiten oleellinen osa niin liikunnan kuin myös sosiaalisen yhteisön muodossa.

Me urheiluseurat olemme yksi hyvä keino auttaa liikunnan  ilon löytämisessä ja toteutumisessa.

Liikuntasuosituksiin tulee suhtautua suosituksina

Yli 18-vuotiaiden aikuisten ja 7-17-vuotiaiden lasten suositukset eroavat toisistaan. Suosituksia tarkastellessasi muista että kyseessä on suositus ja tärkeintä on löytää ilo ja halu liikkumiseen. Pakko ja liikunta sopivat huonosti yhteen. Suositukset poikkeavat myös tässä esitetyistä nuorilla ja aikuisilla, joiden tavoitteet on jo selkeästi asetettu esimerkiksi kansainväliseen kilpailu-uraan. Tässäkin tapauksessa monipuolinen liikunta on tärkeintä, mutta harjoittelu tapahtuu henkilökohtaisten harjoitussuunnitelmien pohjalta.

Karate osana päivittäistä ja viikoittaista liikuntaa

Monipuolisena lajina karate on aivan loistava liikuntamuoto kehittämään kaiken ikäisten harrastajien fyysisiä ominaisuuksia. Normaaleissa viikkoharjoituksissa kehitämme liikkuvuutta, voimaa, nopeutta, koordinaatiota sekä montaa muuta ominaisuutta melkein huomaamatta. Myös syke nousee ja luusto vahvistuu lajissamme hienosti. 

Miten karatekan tulisi liikkua lajiharjoittelun lisäksi

Normaalit viikkoharjoitukset ovat kestoltaan 90 minuuttia mikä auttaa omalta osaltaan vähintään ylläpitämään peruskestävyysominaisuuksia. Kuitenkin jo hieman vanhemmista junioreista aikuisiin ja nuoriin sekä enemmän harrastaneilla junioreilla kestävyyden kehittäminen vaatii hieman erilaista liikuntaa. Tässä korostuu siis myös liikkumisen monipuolisuus.